Utvecklingsplaner

Skellefteå växer

Stadsbilden förändras varje dag med nya huskroppar som reser sig och drar nya linjer i Skellefteås siluett. Näringsliv, privatpersoner, allmännytta och kommun hjälps åt att bidra till den största byggboom vi har upplevt i Skellefteå på över 20 år. Allt i samklang med vår strävan efter att vara 80 000 invånare år 2030. Bakom varje projekt döljer sig berättelser, idéer, planer, konkreta beslut och handlingskraft. På den här sidan samlar vi fakta om aktuella byggprojekt. Här hittar du även intressanta artiklar och filmer om tankarna och människorna bakom projekten samt vilka planer som finns för att tillsammans skapa det nya Skellefteå. Så titta runt på sidan och se till att återkomma fler gånger om du vill hålla dig uppdaterad. För Skellefteå står inte still.

 

Vår plats växer hållbart

Ett helt nytt Skellefteå utvecklas.

Skellefteå växer. Stadsbilden förändras varje dag med nya huskroppar som reser sig och drar nya linjer i Skellefteås siluett. Näringsliv, privatpersoner, allmännytta och kommun hjälps åt att bidra till den största byggboom vi har upplevt i Skellefteå på över 20 år.

Skellefteå 2030

En framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i, med målet att ha 80 000 invånare år 2030

För att Skellefteå ska möta framtidens utmaningar måste vi växa. Skellefteå 2030 är det gemensamma utvecklingsarbetet där vi har tagit fram en strategi för hur vi ska bli fler, och hur vi ska vara en attraktiv plats att bo och verka på. Läs mer om allt som rör utvecklingsstrategin. 

Samhällsutveckling

Efterfrågan på bostäder och tomter är stor och det byggs mer i Skellefteå nu än det gjort på 20 år.

Kommunen arbetar med flera större planer för att utveckla Skellefteå. Just nu pågår det ett omfattande arbete med en fördjupad översiktsplan för centrala stan där det först och främst måste tas fram en trafiksystemlösning. Den fördjupade översiktsplanen hör ihop med andra stora projekt som trafikstrategi, kulturhus och resecentrum. Därmed är det extra viktigt att vi får en hållbar samhällsutveckling. För att nå vår vision krävs ett stort arbete av oss tillsammans för att skapa det Skellefteå vi vill ha.

 

Case Stories

Going Dutch in Burträsk

Egbert Venema and Sandra Hilbrands, both 45, did what many dream of doing – they emigrated abroad. Now, though, their family and friends in Holland want them to move back ‘home’. And that perplexes them – they consider that they have found ‘home’ right here in northern Sweden… Burträsk’s new…

Read more

Northvolt – leading the charge for Skellefteå

Here in Skellefteå, a company is building what promises to be the largest factory in Europe for making lithium-ion batteries. Skellefteå was once known as Gold Town, with its mining heritage; now, the future looks golden with lithium. Northvolt, whose aim is to produce the world’s greenest batteries with minimal…

Read more

Contact Us

Vi hjälper dig att hitta rätt!

Ett starkt näringsliv är en förutsättning för vårt mål att växa till 80 000 invånare år 2030. Målsättningen för vårt arbete är att du som företagare ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla ditt företag med basen i Skellefteå kommun.

Välkommen att kontakta oss på Näringslivskontoret!

Kontakta oss