Etablera i Skellefteå

60 miljarder investeras fram till 2030

10 miljarder i samhällsinvesteringar. 10 miljarder i nya bostäder. 35 miljarder från näringslivsaktörer. 5 miljarder i infrastruktursinvesteringar. 

Etablera i Skellefteå

Investera i växtplatsen för framtidens nya och hållbara industri.

Här har vi en mix av framgångsrika världsledande företag, högt tekniskt kunnande och spetsteknologier. Skellefteå är en stor exportstad med internationella besökare från hela världen och sett till antal medborgare har Skellefteå i många år legat högt på listan över landets mest företagstäta kommuner. Att växa upp i en miljö där goda idéer uppskattas har lagt grunden för många framgångsrika entreprenörer och världskända företag.

Skellefteå är idag en modern och snabbväxande region som attraherar talangfulla människor från hela världen. Den snabbast växande sektorn med nya företag och nyanställningar är tjänstesektorn, som även inkluderar detaljhandeln och turismen. Skellefteås ekonomi bygger på en stor privat sektor. Kommunen har en stark tradition av entreprenörskap med ursprung i de rika naturresurserna – skogen, malmen och älven. 

Branscher

En branschbredd utöver det förväntade.

Du kommer snart att upptäcka att Skellefteå är en bygd med en lång tradition av företagande. Här finns en branschbredd som överträffar den i många städer av motsvarande storlek. Elintensiv industri, dataspelsutveckling, digitala näringar, clean tech, gruvnäring, träindustri, turism-och handel och tillverkningsindustrin.

Vi får stora saker att hända!

”Vi har under lång tid arbetat för att identifiera Skellefteås styrkor och matchat dem mot de behov som finns i omvärlden. Det som möjliggjort det ökade intresset är att vi har kunnat använda våra förutsättningar i form av stora ytor och platser, ren energi, kompetens, trygghet och inte minst modiga och pragmatiska människor.”

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Skellefteå kommun

Kontakta oss

Vi hjälper dig att hitta rätt!

Ett starkt näringsliv är en förutsättning för vårt mål att växa till 80 000 invånare år 2030. Målsättningen för vårt arbete är att du som företagare ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla ditt företag med basen i Skellefteå kommun.

Välkommen att kontakta oss på Näringslivskontoret!

Kontakta oss

Tjänster och service

Så här kan vi hjälpa dig!

Vi kan hjälpa dig att snabbt komma igång med din verksamhet. Här kan du läsa mer, eller ta kontakt med oss så kan vi berätta mer. Vi ser framemot att träffas!

Casestories

Skellefteåföretagen levererar idrottsredskap till hela världen

På flera av världens största idrottstävlingar och i aktivitetsparker runt hela jorden används redskap som tillverkats i Skellefteå. Smarta val och lyckade satsningar har bidragit till att en stor andel av Nordic Sports, Latitude 64:s och Fugu Sports produkter går på export. Nordic Sport är en av världens största…

Läs mer

Boliden sitter på en guldgruva av framtidens teknik

I en bransch som globalt sett är kvar i den traditionella gruvbrytningen har Boliden genomgått en digital transformation och positionerat sig som en av världens främsta gruvor när det gäller automation. Där de största gruvjättarna – som kan vara tio gånger större än Boliden – inte gjort sin hemläxa i…

Läs mer

Bilder av det konstnärliga näringslivet

Föreställ dig följande: Du är en person som lever på din kreativitet i en småstad i norra Sverige, men du känner dig lite ensam i ditt skrå. Vad gör du? Somliga skulle svara ”flytta till en större stad, där finns det säkert likasinnade”. Johan Lindström fick en annan idé. För…

Läs mer

Besökarnas Skellefteå värt att investera i

Besöksnäringen i Skellefteå är en växande miljardindustri. De senaste tio åren har inneburit en uppgång av gästnätter på hotell motsvarande 46 procent och nu byggs ett nytt premiumhotell för att bättre möta efterfrågan. Men det är bara början enligt Maria Broman, vd för Visit Skellefteå, som ser enorm potential i…

Läs mer