Infrastruktur

Bredbandsbäst i Sverige

Skellefteå är sedan länge ett IT-nav i regionen med förträfflig tillgång till svartfiber. Tack vare ett stabilt och väl utbyggt stadsnät kan alla företag i Skellefteå få tillgång till ett bredband som ofta beskrivs som Sveriges bästa.

Skellefteå Airport är vår egen flygplats

Skellefteå Airport ägs av Skellefteborna själva och är med runt 1 600 avgångar per år en av de tio största flygplatserna i Sverige. Flygplatsen fyller en viktig funktion för Skellefteåområdets utveckling med regelbundna avgångar till Stockholm, London och Barcelona. Det gör det snabbt och enkelt att ta sig till och från Skellefteå. Dessutom fortsätter antalet charterdestinationer att växa vilket ger Skellefteå direktkontakt med omvärlden. 

Du tar dig till och från flygplatsen i Falmark med flygbuss eller flygtaxi, centrum är endast 15 km bort.

Läs mer om Skellefteå flygplats

Godstransporter på land och hav

Port of Skellefteå är en stor aktör bland Norra Sveriges hamnar. Inom hamnområdet lastas och lossas varje år upp emot 2 miljoner ton gods. Port of Skellefteå har kort insegling och goda förbindelser med både E4:an och stambanan, vilket gör oss attraktiva för många industrier. Här finns goda lagringsmöjligheter och modern utrustning.

Port of Skellefteås webbplats

Kontakta oss

Vi hjälper dig att hitta rätt!

Ett starkt näringsliv är en förutsättning för vårt mål att växa till 80 000 invånare år 2030. Målsättningen för vårt arbete är att du som företagare ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla ditt företag med basen i Skellefteå kommun.

Välkommen att kontakta oss på Näringslivskontoret!

Kontakta oss