Etablera i Skellefteå

Vårt erbjudande

Vår plats, vår kraft, vår framtid.

Vi har en plats med unika resurser i form av naturtillgångar, placering och infrastruktur. Det finns en kraft hos människorna, kommunen och näringslivet som skapar ett miljö som gynnar tillväxt, samtidigt som vi satsar på en framtid som är hållbar med en företagsutveckling, stadsutveckling och livskvalitet som människor efterfrågar.

Varför Skellefteå

60 miljarder investeras fram till 2030

10 miljarder i sammhällsinvesteringar. 10 miljarder i nya bostäder. 35 miljarder från näringslivsaktörer. 5 miljarder i infrastruktursinvesteringar. 

Etablera i Skellefteå

Investera i växtplatsen för framtidens nya och hållbara industri.

Här har vi en mix av framgångsrika världsledande företag, högt tekniskt kunnande och spetsteknologier. Skellefteå är en stor exportstad med internationella besökare från hela världen och sett till antal medborgare har Skellefteå i många år legat högt på listan över landets mest företagstäta kommuner. Att växa upp i en miljö där goda idéer uppskattas har lagt grunden för många framgångsrika entreprenörer och världskända företag.

Skellefteå är idag en modern och snabbväxande region som attraherar talangfulla människor från hela världen. Den snabbast växande sektorn med nya företag och nyanställningar är tjänstesektorn, som även inkluderar detaljhandeln och turismen. Skellefteås ekonomi bygger på en stor privat sektor. Kommunen har en stark tradition av entreprenörskap med ursprung i de rika naturresurserna – skogen, malmen och älven. 

Branscher

En branschbredd utöver det förväntade.

Du kommer snart att upptäcka att Skellefteå är en bygd med en lång tradition av företagande. Här finns en branschbredd som överträffar den i många städer av motsvarande storlek. Elintensiv industri, dataspelsutveckling, digitala näringar, clean tech, gruvnäring, träindustri, turism-och handel och tillverkningsindustrin.

Vår plats växer hållbart

Ett helt nytt Skellefteå utvecklas.

Skellefteå växer. Stadsbilden förändras varje dag med nya huskroppar som reser sig och drar nya linjer i Skellefteås siluett. Näringsliv, privatpersoner, allmännytta och kommun hjälps åt att bidra till den största byggboom vi har upplevt i Skellefteå på över 20 år.

Vi får stora saker att hända!

”Vi har under lång tid arbetat för att identifiera Skellefteås styrkor och matchat dem mot de behov som finns i omvärlden. Det som möjliggjort det ökade intresset är att vi har kunnat använda våra förutsättningar i form av stora ytor och platser, ren energi, kompetens, trygghet och inte minst modiga och pragmatiska människor.”

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Skellefteå kommun

Kontakta oss

Vi hjälper dig att hitta rätt!

Ett starkt näringsliv är en förutsättning för vårt mål att växa till 80 000 invånare år 2030. Målsättningen för vårt arbete är att du som företagare ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla ditt företag med basen i Skellefteå kommun.

Välkommen att kontakta oss på Näringslivskontoret!

Kontakta oss

Tjänster och service

Så här kan vi hjälpa dig!

Vi kan hjälpa dig att snabbt komma igång med din verksamhet. Här kan du läsa mer, eller ta kontakt med oss så kan vi berätta mer. Vi ser framemot att träffas!

Casestories

Northvolt Ett. Framtidens energi skapas här.

Det som kan bli Europas största fabrik för produktion av litiumjonbatterier har börjat byggas i Skellefteå. En resa som många vill vara med på. Där Skellefteå fått förmånen att vara i centrum. Northvolt, vars mål är att bygga världens grönaste batterier med ett minimalt koldioxidutsläpp, är företaget som ska driva…

Läs mer

Skellefteåregissör bakom nyskapande sci-fi-äventyr

Skellefteå-regissören Ted Kjellsson ligger bakom en av höstens mest efterlängtade familjefilmer. Med någonting så ovanligt som ett svenskt sci-fi-äventyr ger han sig in på tidigare obeträdd mark. Ikväll, den 21 september 2018, går filmen upp på biografer över hela landet. – Jag hoppas på två guldbaggar, varav en i…

Läs mer

Holländarna som hittade hem

Egbert Venema och Sandra Hilbrands, båda 45 år, gjorde vad många drömmer om – emigrerade utomlands. Men familj och vänner i Holland vill att de flyttar hem igen. Själva förstår de ingenting av deras önskan, de har ju precis hittat hem. Burträsks nya campingägare agerade precis som de uppmanar till…

Läs mer